Cardano (ADA) Falters op Reis naar 2.000 Satoshis

28. Juli 2020 Aus Von admin
  • Het belangrijkste weerstandsgebied voor ADA wordt gevonden bij 1.800 satoshis. Er is steun op 900 satoshis.
  • De prijs is mogelijk het afronden van een bearish avondpatroon, gecombineerd met bearish divergentie.
  • ADA heeft waarschijnlijk een vijf-golf Elliott formatie voltooid.

De prijs van Cardano (ADA) is sinds eind mei versneld omhoog gegaan. Het lijkt er echter op dat de opwaartse trend zijn einde heeft bereikt en dat er waarschijnlijk een correctieperiode zal volgen.

Na het uitbreken van het 50-weken voortschrijdend gemiddelde (MA), keerde de ADA-prijs terug om de lijn te valideren als steun in juni en is sindsdien nog versneld omhoog gegaan.

ADA’s Harrowing Climb

Het belang van de 50 weken durende MA kan niet worden overschat. Het was de MA die een einde maakte aan de opwaartse beweging in april 2019 en een 10 maanden durende neerwaartse trend begon. De hoogtepunten van april vormen nu het belangrijkste weerstandsgebied met 1.800 satoshis.

Technische indicatoren tonen aan dat, hoewel de beweging overmatig is, er nog geen definitieve tekenen van zwakte zijn.

Terwijl de RSI overbought is, is er geen bearish divergence aanwezig. Bovendien groeit de MACD. Terwijl het huidige momentum lager is, zijn er nog zes dagen tot de wekelijkse afsluiting, dus het is mogelijk dat het blijft stijgen.

Het dichtstbijzijnde steungebied is te vinden op 900 satoshis, versterkt door de eerder genoemde 50-weken MA.

Cryptocurrency handelaar @noobgettinrich verklaarde dat hij de retracement gebruikt om in te voeren op munten die hij heeft gemist, Bitcoin Code is zijn belangrijkste doelwit. Als de prijs terugkeert naar het 900 satoshi gebied, zou het een goed niveau zijn voor een mogelijke omkering.

Laten we de kortetermijnbeweging eens nader bekijken om te zien of dat waarschijnlijk is.

Avond Sterrenpatroon & Begin van een Correctie

De daily chart laat een duidelijke zwakte zien in de opwaartse trend. De RSI heeft een aanzienlijke bearish divergentie gegenereerd en het momentum van de MACD is negatief geworden.

Bovendien is de koers bezig met het afronden van een avondpatroon van sterren, wat bevestigd zou worden met een sluiting onder de open 25 juli van 1.280 satoshis. Dit is een teken dat er een top is ontstaan en dat er waarschijnlijk een correctieperiode zal beginnen.

Aangezien de koers waarschijnlijk een impulsieve opwaartse beweging van vijf golven heeft voltooid die begint op 22 maart, zou dit ook passen bij de golftelling.

Als dat zo is, zou een A-B-C correctie worden verwacht, eindigend bij het 0.5 Fib niveau van de gehele opwaartse beweging rond 1.000 satoshis. Dit zou ook samenvallen met het steungebied van de eerste sectie.

Tot slot lijkt het erop dat ADA een top heeft bereikt, of daar heel dicht bij zit. Dit geeft aan dat er waarschijnlijk binnenkort een correctieperiode zal beginnen.