Home - Krypto - Liveströmningstjänst Twitch ger abonnenter 10% rabatt om de betalar med Cryptocurrency

Liveströmningstjänst Twitch ger abonnenter 10% rabatt om de betalar med Cryptocurrency

Posted on 27. Juli 2020 in Krypto

Liveströmningstjänsten Twitch erbjuder nu 10% prenumerationsrabatt för personer som registrerar sig med cryptocurrency. Det nya erbjudandet från Twitch utnyttjar Bitpay-betalningsprocessorn, eftersom det här är den första kryptobaserade rabattkampanjen från ett företag av denna storlek.

Den här veckan avslöjade live-streamingtjänsten Twitch att den erbjuder 10% rabatt för prenumeranter som betalar för prenumerationer med en cryptocurrency.

Twitch är en tjänst som tillåter direktuppspelning och den introducerades 2011

Plattformen är mest populär bland live-streaming spelare, och 2017 överträffade den streamingtjänsten Youtube Gaming. Twitch har över 27 000 partnerkanaler, 15 miljoner aktiva användare dagligen och 2,2 miljoner programföretag varje månad.

För att låta människor utnyttja kryptokurser för 10% rabatt på tjänster använder Twitch, ett dotterbolag till Amazon, Bitpays kryptobearbetningssystem för att acceptera betalningar.

Det Atlanta-baserade företaget Bitpay tillåter betalningar i bitcoin ( BTC ), bitcoin cash ( BCH ), ethereum ( ETH ), fyra USD-bundna stablecoins (GUSD, USDC, PAX och BUSD) och krusning ( XRP ). Som Twitch-abonnent har användare exklusiv tillgång till emotes, märken och förmågan att följa sina favoritströmmar regelbundet.

Enligt Bill Zielke, Bitpays chef för marknadsförare „Twitch är den första stora köpman som hoppar på denna trend.“ Twitch är inte den enda spelwebbplatsen och liveströmningstjänsten som erbjuder cryptocurrency-stöd

Ett antal spelföretag som Take Two (Disintegration and Outer World) och Microsoft stöder cryptocurrency-betalningar. För att få 10% rabatt individer som är intresserade av att registrera sig för ett Twitch-abonnemang, välj bara „betala med Bitpay i kassan“ för att betala med en digital tillgång.

Bitpay förklarade att det är spännande att se ett trendmässigt företag som Twitch acceptera cryptocururrency. Företaget i Atlanta anser att spelindustrin specifikt går hand och hand med crypto-tillgångsstöd. Nyligen publicerade Bitpay ett blogginlägg som visar „onlinespeloperatörer lockar spelare som använder Bitpay för omedelbara bitcoin-insättningar.“

Företaget konstaterar att kryptotagande tillför „potential att utöka en användarbas, det sänker kostnaderna, eliminerar återkrav, erbjuder snabbhet och är gränslös“, eftersom bitcoin ( BTC ) och andra kryptotillgångar „kan skickas var som helst i världen på några minuter, ”Säger företaget.