Home - Bitcoin - Utforska Bitcoin Cyber City och söka efter Satoshi

Utforska Bitcoin Cyber City och söka efter Satoshi

Posted on 24. Oktober 2020 in Bitcoin

Jag letade efter en virtuell värld fylld av Bitcoiners som planerade en revolution. Det jag hittade var ännu konstigare.

„Livet är en blockchain och sedan dör du.“

Dessa skarpa, grymma ord är de första sakerna jag ser när min kroppslösa, virtuella form flyter in i den hemliga Bitcoin Cyber ​​City.

De tre nästa saker jag bevittnar är ännu mer bisarra. Ett kattformat rosa neonljus blinkar ut på gatan, det finns ett skelett som faller över styret på en motorcykel och de enorma gula ögonen på en jättepumpa stirrar ner mig. Jag känner mig nervös, en outsider i denna gudomgivna värld.

Jag svävar längs trottoaren och hugger en stig genom den skuggiga dimman som sveper över asfalten. Tystnaden är dövande. Det säger mig att jag är – mycket till min förvåning – ensam i denna virtuella värld. Men vad gör jag här? Varför gick jag in i denna spöklika stad?

Det var för några dagar sedan när en tweet fångade min uppmärksamhet. Det gav mig instruktioner om hur jag skulle gå in i en virtuell värld, som jag aldrig hade hört talas om, kallad Bitcoin Cyber ​​City. Med mellanrum på lockdown och allt som gick virtuellt, kanske det var här armén av dedikerade Bitcoiners – som vanligtvis spenderar sin tid på att delta i evenemang över hela världen – hade migrerat till.

Jag föreställde mig en värld där de enda böckerna handlade om österrikisk ekonomi, där „ICO“ var ett förbannat ord och där en kopia av Bitcoin-vitboken inbäddade i varje hotelllåda.

Och sedan tänkte jag. Bland liv och rörelse i en blomstrande Bitcoin-stad skulle någon avatar kunna lura obemärkt – se utan att ses. Och vad händer om själva uppfinnaren av Bitcoin bland alla dessa virtuella medborgare satt bland dem och såg samhället byggt kring hans skapelse utvecklas? Vad händer om jag skulle komma ansikte mot ansikte med Satoshi Nakamoto själv? Eller hon själv? Eller själva?

Så det är därför jag är här.

En spänning mellan världar

Jag lyfter huvudet mot himlen och min blick vilar på en „In Bitcoin We Trust“ -affisch som gör masken känd av Anonym. Jag påminns om Bitcoins ödmjuka början som en valuta som styrs av privatlivet och ett förkastande av statens nyfikna ögon, när jag tänker på Satoshis ord: ”Vi kan vinna en stor kamp i vapenloppet och få ett nytt territorium med frihet för flera år. ”

Jag vänder på huvudet. Dessa tankar uppvägs av en affisch som hänger högt uppe på gatan och varnar mig för att Zuckerberg tittade. Jag inser att affischen hängde högt ovanför en polisbil som var parkerad vid sidan av vägen. Även här, i en bitcoinerns libertariska utopi, påminner objekten för massövervakning mig om det underliggande behovet av integritet.

Den snabba övergången från en affisch med anonyma teman till vad som ser ut som en scen från Minority Report fokuserar mitt sinne på Cryptosoft pseudoanonyma natur. Ja, min Bitcoin-identitet kan vara anonym, men min Bitcoin-aktivitet, för alltid inloggad i en offentlig blockchain, kommer alltid att övervakas, aldrig riktigt privat.

Jag vänder blicken bort från konstverket för övervakningsteman och hälsas av en annan användare som stirrar direkt på mig. Det visade sig att jag spionerades på. Kanske var det naivt av mig att tro att jag var ensam trots allt.

Jag går fram till honom och undrar en kortvarig sekund om det ens finns en liten chans att detta kan vara Satoshi. Men det känns inte rätt, staden är för tom och öde.

Användarens namn är eSwincicki. Jag lägger till honom som en vän och går upp och säger hej. Kanske skulle han släppa in mig i den här stadens hemligheter, vi skulle hitta en speakeasy bar och prata Bitcoin till de tidiga timmarna. Han ignorerar min vänförfrågan och går iväg – plötsligt hoppar eller glider i fjärran.

Jag ser mig omkring; det måste finnas något jag saknar här.

Monster lurar i mörkret

Jag svänger till vänster och pausar ett ögonblick för att uppskatta en Lamborghini vid sidan av vägen. Det är en symbol för Bitcoin-drömmen, tanken att vem som helst, var som helst kan investera och bli rik. Men eftersom de utlovade Lambos inte har visat sig för många investerare, verkar den digitala superbilen som ett emblem av förlorade drömmar.

Sedan dyker två massiva spindlar ut ur ingenstans.

De är svarta, med huggtänder på min hand grundade och redo att fånga sitt byte. Deras orange armar ser tillräckligt långa ut så att de kan nå ut och ta tag i mig på ett ögonblick. Deras kroppar, var och en lika stor som en bil, utmanar mig att nöja mig med en alternativ rutt. Jag överdriver inte när jag säger att dessa spindlar är enorma. Man tar upp hela gatans bredd.

Jag dras till dem. Jag kommer närmare och går under en. Medan jag passerar under spindelns massiva huvud distraheras jag av ett annat bit Bitcoin-inspirerat konstverk till vänster om mig. „KYC: inte skicka, du har ett val!“ det står.

Det är viktigt att notera här att jag är en tidigare tillsynsmyndighet vid Gibraltar Financial Services Commission. Tanken på någon som motsätter sig KYC var en vild proposition för mig. Jag tror att KYC är viktigt, så affischen var ännu skrämmare än den gigantiska spindeln jag stod under. Innan jag vet ordet av går jag igenom oskadad och siktar på Dirty Fiat Boulevard.

Raseri mot fiatmaskinen

Härifrån in, det mesta av det jag hittar i Bitcoin Cyber ​​City är inställt i strid med traditionell fiatvaluta. Ett arv efterlämnat av Satoshi Nakamoto innan han försvann spårlöst.

Sedan vänder jag ett hörn och kommer ansikte mot ansikte med Satoshi själv.

Bitcoins skapare är tryckt, verklighetstrogen, på en affisch som sitter fast mot en vägg. Hans armar är utsträckta och pekar direkt mot mig i likhet med farbror Sam. Hans budskap är att „Endast Bitcoin kan rädda dig från ekonomisk förstörelse.“

Visste Satoshi något jag inte visste? Varför var jag på väg mot ekonomisk förstörelse? När jag blir frustrerad med så många obesvarade frågor tar jag ut min telefon och meddelar Swisscryptocat, den pseudonyma skaparen av denna värld, på Twitter.

„Motivationen var att skapa en VR-värld där Bitcoiners skulle känna sig bekväma, som skulle vara öppna permanent så att människor kunde komma ikapp där när som helst för att diskutera Bitcoin,“ berättar han.

Så jag hade rätt, till viss del, att målet var att alla skulle mingla här. Bara det tar inte fart, åtminstone inte just nu. Kanske kan några nya byggnader – och ett monetärt incitament – fixa det.

„Jag lade också till 4 hemliga rum (+ ett som kommer snart) som du kan hitta på att utforska staden och du kan vinna gratis Bitcoin Satoshis genom att hitta dem, för att ge människor ett incitament att utforska varje gathörn“, säger han.

n världen söker efter dessa dolda rum samtidigt som du håller ett öga på Satoshi.

En satoshi för dina problem

Längs min väg finns det många byggnader som jag inte kan komma in i, men beröm för krypto över fiat finns bakom varje fönster jag tittade igenom. Ett rum är mästare på ett ganska stort konstverk, inspirerat av Illuminatis alla se Eye of Providence, med en nick till Bitcoins blockchain.

”I matematik litar vi på”, förklarar affischen.

Jag misstänker att jag har nått utkanten av staden, med mitt enda alternativ att vända mig och gå tillbaka dit jag först stötte på jättespindlarna.

Inte så fort. Jag ser en QR-kod och jag är nyfiken. Jag går mot den.

Inspirerad av namnet Bitcoins skapare var QR-koden som var klädd på väggen i en av stadens största byggnader en satoshi-kran. Detta kommer tillbaka till Bitcoins tidiga dagar då Bitcoin-kranar gav ut gratis Bitcoin. En tidig gav till och med ut fem Bitcoin åt gången, ett belopp som nu är värt 57 000 USD.

”Du kan använda den här kranen tills den tar slut! Skicka den till dina vänner, skriv ut på en affisch, etc, ”sa affischen.

Jag tar ut en satoshi med hjälp av Bitcoin-blixtnätverket. Ett meddelande ovanför QR-koden säger att jag bara kan ha en satoshi per minut. Efter tiden har jag tagit ut en annan.

Men jag hade en känsla av att detta inte skulle göra mig rik. Jag tänkte tillbaka på affischen „I matematik litar vi på“ och tänkte att jag kunde beräkna den. Jag räknar ut att det till nuvarande priser skulle ta mig cirka 190 år att tjäna en hel Bitcoin. Och kranen skulle förmodligen klippa ut långt innan det.

Vid denna tidpunkt bestämmer jag mig för att lämna världen som vissa spekulerar kommer att vara vår framtid. Jag hoppas att om det händer kommer det att finnas färre gigantiska spindlar. Och även om jag kanske inte har hittat Satoshi, hittade jag åtminstone några satoshier.